Kedi Tırmalaması Kuduz Yapar Mı

Kedi Tırmalaması Kuduz Yapar Mı. Türkiye'de kedi tırmalamasından dolayı kuduz olmuş bir kişi dahi yoktur. Kedinin salyası açık bir yaraya temas ettiğinde de yine aynı tehlikeli durum gündeme gelebilir.

Kedi Tırmalaması Durumunda Ne Yapmalı Kuduz Yapar mı
Kedi Tırmalaması Durumunda Ne Yapmalı Kuduz Yapar mı from www.mavikadin.com

Kuduz kedi belirtileri & tedavi süreci. Hatta kedilerde yüzde 99,9 oranında kuduz riski yok! Kedi isırması kuduz yapar mı, kedi ısırması hakkında bilmemiz gereken ilk şey kedinin dişleri huni şeklindedir.

Veteriner Hekim İrem Civelek Kuduzun Insanlara Bulaşıp Bulaşmayacağı Hakkında Bilgi Veriyor.


Bu soruya kesin bir yanıt vermek çok mümkün değildir. Kedinin ısırması veya tırmalaması hafife alınmamalıdır. Kedi tırmalaması durumu sonrası yapılması gereken ilk şey bölgeyi soğuk su ile yıkamaktır.

Türkiye'de Kedi Tırmalamasından Dolayı Kuduz Olmuş Bir Kişi Dahi Yoktur.


Kedi tırmalamasından dolayı kuduz bulaşabilse de bunun düşük bir ihtimal olduğunun bilincinde olmak gereklidir. Köpek tırmalaması kuduz yapar mı? Kedilerin tırmalaması sonucunda bulaşabilme ihtimali olan hastalıklar toksoplazma hastalığı ve bartonella (kedi tırmalama hastalığı) hastalığıdır.

Tüm Bu Bilgiler Işığında Kedi Tırmalaması Ile Kuduz Bulaşır Mı Sorusunun Yanıtının Teorik Olarak Elbette Bulaşma Olasılığı Vardır.


Bunun yanında kedi kemirgen hayvanların yanında olduğu için enfeksiyon riski vardır. Kedi tırmalarında genellikle kuduz aşısı yapılmaz fakat yaranın büyük olması durumunda tetanoz aşısı yapılabilir. Ardından acile giderek muayene olmalısınız, doktor gerek görürse kuduz aşısı yapacaktır.

Çünkü Kuduzu Bulaştırabilecek Seviyeye Gelmiş Kedi, Sendeki Kuduz.


Kuduz kedi ve köpek başlarda ürkek ve korkak olur, yabancı cisimlere karşı ilgisi artar. Kuduz vakası kayıtlarına bakıldığı zaman bu hastalığa kedi yüzünden maruz kalmış kişilerin olmadığı görülmektedir. Sabunla ve soğuk su ile temizlenen yara mutlaka bu şekilde temizlenmelidir.

Kuduz Virüsüne Isırılma Dışında Maruz Kalmalara Pek Rastlanmamaktadır.


Ayrıca şunu da bildirelim ki, kedi tırmalamalarının çoğunda kuduz aşısı yapılmasa da eğer yara büyükse tetanoz aşısı yapmayı gerekli görebilir. Kedi tırmalaması kuduz aşısı gerekir mi? Kişinin önceden tetanoz veya kuduz aşısı yapıp yapmadığı.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel