Kedi Hapşırması

Kedi Hapşırması. Tıpkı insanlar gibi, bir kedinin de hapşırmasının farklı nedenleri vardır. Kedilerde hapşırmaözellikle bazı durumlarda sık görülmektedir.

Kedilerde Göz Sulanması Neden Olur, Nasıl Geçer
Kedilerde Göz Sulanması Neden Olur, Nasıl Geçer from hayvangiller.com

Kedi hapşırması, kullandığımız parfümün içeriğindeki bir maddenin alerjen etkisinden de kaynaklanabilir, ciddi bir hastalığın ilk habercisi de olabilir. Elbette tek neden bu değildir. Kedim sürekli hapşırıyor diyenlere, kedi nezlesi nasıl anlaşılır?

Kedi Hapşırıyor Kedi Nezlesi, Üşütme Ile Olmaz.


Kediniz hapşırdığında bunun sebebi, tıpkı bizde olduğu gibi toz veya hapşırmasına neden olan basit nedenler olabilir. Bu normal bir durumdur ve çoğu zaman insanlara benzer nedenlerden kaynaklanır. Ama kedilerin sık hapşırması durumunda bu durum çeşitli hastalıkların işareti olabilir.

Özellikle De Alerjen Olarak Ele Alınabilecek Olan Farklı Etkenler Kedilerin Öksürük Ile Birlikte Sürekli Hapşırmasına Da Neden Olur.


Sadece insanlarda olduğu gibi, hapşırma içinde kedilerde burun içerisinde bir tahriş, uyarıcı faktöre bağlı olarak vücudun tepkisi olarak görülebilir. Bilmeniz gereken her şey i̇nsanlar gibi, kedi hapşırması da zaman zaman meydana gelebilir ve genellikle endişelenecek bir şey değildir. Kedi hapşırması, bambi (i.), kardeşi karam'ı temizlemeyi biraz abarttı galiba, kara kedi, siyah kedi, schwarzer kater, black cat

Kedi Gribine Yol Açan Virüsler Tükürük, Göz Ve Burun Salgılarında Bulunur.


Kedillerin hapşırması genellikle soğukalgınlığına bağlansada,bazen ciddi durumlarda sözkonusu olabiliyor. Kanın pıhtılaşmaması sorunu, burun kanamalarını en çok ortaya çıkaran etkenlerin başında gelmektedir. Şeylerden olabiliyor kedilerin burunları cok hassastır.

Kediler Birbirine Temas Ettiklerinde Ya Da Hapşırma Gibi Eylemler Neticesinde Dışarı Atılan Vücut Salgıları Ile Bu Virüsler Kolaylıkla Yayılır.


Kedinin sürekli hapşırması neyden kaynaklanır? Elbette tek neden bu değildir. Kediler, tıpkı insanlar gibi, ağız ve burundan güçlü bir şekilde nefes vererek hapşırır.

Günlük Yaşantımızda Çoğu Zaman Tanık Olmaktayız.


Kedilerde hapşırma hakkında birkaç sorum olacak. Kedilerin zaman zaman hapşırması normaldir. Kedi nezlesi virüs yüzünden olur ve bu hastalık yavru kedileri hayattan koparabilirken, yetişkin kedilerde de durumunun ağırlaşmasına neden olabilir.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel