Yavru Kedi Ne Zaman Yıkanır

Yavru Kedi Ne Zaman Yıkanır. Kan kaybı, şok veya yüksek ateş. Ve kastrasyon anından itibaren kedi en az on gün geçmelidir.

Köpek Eğitmeni İstanbul Sitemizde köpek eğitimi ve
Köpek Eğitmeni İstanbul Sitemizde köpek eğitimi ve from www.kopekegitmeni.net

Yavru kediyi anneler yalayarak temizler ve zamanla yavrular da temizlenmek için kendini yalamayı öğrenir. Aslında kedilerin anne sütünden kesilme dönemi değişiklik gösterebilir ancak genel anlamda maksimum 8. Peki, kediler hangi durumlarda yıkanabilir?

Kediniz Ishal Ya Da Kap Çok Kirli Değilse Içinin Komple Boşaltılıp Temizlenme Işlemi Haftada Bir Kez Yapılsa Yeter.


Yavru kedilerin bünyeleri bir hayli hassas olduğundan, sizin için çok basit bir işlem olan yıkama, yavru kedilerin hasta olmasına sebep olabilir. Ve kastrasyon anından itibaren kedi en az on gün geçmelidir. Gibi cilt hastalıkları varsa veterineriniz ilaç uygulamasından sonra kedinizin yıkanması gerektiğini söyleyebilir.

Haftadan Sonra Anne Sütünden Kesildiklerini Söylemek Mümkündür.


Çünkü bu haftalarda yavrular bazı aşılarını tamamlamış olurlar. Kısa tüylü yavru köpeklerin yılda yaklaşık 2 kez yıkanması yeterli olabilirken uzun tüylü yavrular üç ayda bir yıkanabilirler. Kedilerin de insanlar gibi hayatta kalmak için çok su içmesi gerekir.

Hem Onun Deri Sağlığı Için Hem De Psikolojisi Için.


Kedilerin yıkanabilmesi için aşılarının tamamlanmış ve bağışıklık sistemlerinin aktif hale getirilmiş olması gerekir. Bir pamuğu ılık suya batırın ve elinizde sıkarak suyunu süzün. Ne zaman yıkayabilirim diye sorarsanız ya deri sorunu vardır onu tedavi için veteriner yıkar, ya da kediniz yapışkan bir şeye düşer o zaman yıkarsınız.

Bir Kedi Yavrusu Ne Yıkar?


Çamura bile düşse ıslak havluyla silseniz sabaha kadar kendini yalayıp tertemiz yapar o. Bu önlemleri aldıktan sonra kediyi suyla temas ettirirken gayet sakin bir tavır ve sesle yaklaşın ona. Sağlıklı bir gelişim için 12 aya kadar yavru kedi maması kullanmalısınız.

Yavru Kedi Ne Zaman Yıkanır?


Yavru kedi ne zaman anneden ayrılır sorusu, kedi sahiplenmek isteyen insanların cevabını merak ettiği bir sorudur. Kabı temizlerken yalnızca sıcak su ve hafif bir deterjan kullananız gerekiyor. Aslında kedilerin anne sütünden kesilme dönemi değişiklik gösterebilir ancak genel anlamda maksimum 8.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel