Kedi Karma Aşısı Nedir

Kedi Karma Aşısı Nedir. Karma aşı, bebeğinizin parazit tedavilerinden sonra olduğu ilk iğneli aşısı olacaktır. Yavru bir kedinin aşı programı aşağıdaki gibi uygulanmaktadır:

Bir Kedi Neden Ensesinden Tutulmamalı? Ajanimo
Bir Kedi Neden Ensesinden Tutulmamalı? Ajanimo from ajanimo.com

Bu sebepten dolayı vücutta herhangi bir hastalık oluşmasını ve hızla ilerlemesini önlemek adına karma aşısı yapılır. Bilinen ve uygulanan karma aşı, kuduz aşısı, lösemi aşısı en fazla görülen ve tedavi şansı çok az olan hastalıklara karşı üretilmiş kedi aşılarıdır. Kedilerde aşılama kedinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Yavrularda Kist Parazit Tedavisi, Karma Aşı, Leucomie, Fiv Aşısı 2 Doz Olarak Kuduz Tek Doz Yapılmaktadır.


Durumlarda karma aşı koruyucu nitelik taşır 2 doz yaptırın aklınızda bir şey kalmasın bence , kuduzuda zorunlu bir aşı olduğu için yaptırdım ama bence gerek yoktu kkuduza. Aşı yaptırmadan önceki 3 gün ve sonraki 3 gün boyunca kediler yıkanmamalıdır. Kedimizin ciddi enfeksiyonlara neden olan bazı hastalıklardan korunmasını sağlamak ve sağlıklı bir yaşam sürmesine katkıda bulunmak için aşıların önemi oldukça büyüktür.

Karma Aşı, Bebeğinizin Parazit Tedavilerinden Sonra Olduğu Ilk Iğneli Aşısı Olacaktır.


Kedilerin 8 ile 10 haftalık dönemde vurulması gereken karma aşısı, kedileri viral enfeksiyonlardan korumak için yapılmaktadır. Karma aşı içeriğinde bulunmuyorsa felv: Karma aşı, lösemi aşısı ve kuduz aşısı kedilerde kullanılan başlıca aşılardır.

3 Aylıktan Küçük Yaştaki Kediler Aynı Türden Aşı Ile (Örn.


Bu aşı kediniz 2 aylık olduğunda iç/dış parazit uygulamalarından bir hafta sonra yapılır. Haftadan itibaren en az 2 doz olacak şekilde uygulanmalıdır. Risk altındaki kedi yavruları için:

Yavru Bir Kedinin Aşı Programı Aşağıdaki Gibi Uygulanmaktadır:


Karma aşı feline parvo, feline herpes ve feline calici virüs etkenlerini içermektedir. Bu hastalıklara karşı kedilerinizi korumak istediğinizde size sunulan tek yöntem aşılama yapmaktır. Aşılama, sütten kesilmemiş yavru kedilere ve hamile kedilere uygulanmamalıdır.

Aşılar Kullanılırken Ilk Aşı Uygulamasından Birkaç Hafta Sonra 2.


Karma aşısı (3′lü ya da 4′lü) 12. Ayda yapılan beşli karma aşının ve kpa’nın 2. Kedilerde aşılama kedinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel