Kedi Lokal Tüy Dökülmesi

Kedi Lokal Tüy Dökülmesi. Bu hastalıkların en önemlilerinden biri mantardır. Köpeğiniz yada kediniz aşırı şekilde lokal veya tüm vücudunun tamamında tüy dökülmesi görülüyorsa aşağıdaki hastalıklardan bazılar veya bir kısmı.

Kedi Hastalıkları
Kedi Hastalıkları from www.neoldu.com

Tüysüz kedi ırklarında ise bu sorun zaten görülmemektedir. Orta ve kısa tüylü ırklarda ise bu sorun daha azdır. Kedilerde çoğunlukla hormonsal ve kongenital kökenli allopecia durumları görülme ihtimali çok daha yüksektir.

Kedilerde Tüy Dökülmesi Sorununun Kökü Genellikle 2 Ana Nedene Dayanır:


Tüysüz kedi ırklarında ise bu sorun zaten görülmemektedir. Kedilerde tüy dökülmesi ile tüy uzunluğu genellikle doğru orantılıdır. Uzun tüylü kedi ırklarında tüy dökülmesi ve benzeri sorunlar daha sık karşımıza çıkmaktadır.

Çene Altındaki Kıl Foliküllerin De Yağ Ve Kir Birikmesi Sonucunda Oluşur.


• b vitamini eksikliği de kedilerde. Pro plan elegant somonlu kedi maması. Kedilerde sivilce (akne) çene altında veya alt dudağın altında şekillenir.

Fiziksel Nedenler Ve Psikolojik Nedenler.


Kedinizin güzel tüylerinin döküldüğünü görmek üzücü olabilir ve daha derin, altta yatan bir sorunun işareti olabilir. Köpeklerde lokal tüy dökülmesi şu sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir; Orta ve kısa tüylü ırklarda ise bu sorun daha azdır.

Pro Plan Elegant Somonlu Yetişkin Kedi Maması, Hassas Cilde Sahip Yetişkin Kediler Için Bilimsel Olarak Formüle Edilmiş Kuru Kedi Mamasıdır.


Kedilerin çene altında bulunan siyah noktacıklar kedi aknesi olarak isimlendirilir. Genellikle tüy dökülmesine neden olurlar. Kedilerde görülen bazı yaygın tüy dökme nedenleri ile ilgili daha fazla bilgiyi buradan edinin.

Söz Konusu Aşırı Tüy Dökme Olduğunda Ise Kıyafetlerinizden Mobilyanıza Evinizin Tamamında Tüy Yumakları Ile Karşılaşıyor Olmak Pek De Iç Açıcı Olmasa Gerek.


Kedilerde çoğunlukla hormonsal ve kongenital kökenli allopecia durumları görülme ihtimali çok daha yüksektir. Birçok defa kedisinin tüy dökme sorunuyla karşı karşıya kalan bir kişi, mama değişimi ile birlikte tüy dökme sorununun azaldığını görmüştür. Allopecia hastalığında belirtiler oluşum nedenine bağlı olarak farklılık göstermektedir.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel