Kedi Yaşam Süresi

Kedi Yaşam Süresi. Kediler çok çeşitli özelliklerde ve boyutlarda dünyaya gelir. Doğadaki fars kedilerinin yaşam süreleri ortalama olarak 12 ile 17 yıl arasında olurken, ev.

Kahraman kedi, çocuğu böyle kurtardı İZLE
Kahraman kedi, çocuğu böyle kurtardı İZLE from www.turkiyegazetesi.com.tr

Türkiye’de sıklıkla görülen ve merak edilen bir diğer kedi yaşam süresi ise fars yani i̇ran kedileri. Fakat daha önce de bahsettiğimiz gibi sokak kedileri bu kadar şanslı olmayabilir. Kediler ortalama olarak bir yılda 3 kere doğum yapmaktadırlar.

Fars Kedisi Yaşam Süresi De Diğer Tüm Kedilerde Olduğu Gibi, Kaliteli Ve Sağlıklı Bir Yaşam Ile Doğru Orantılı Olacaktır.


Bu nedenle, farklı kedi ırklarının farklı yaşam beklentileri ve süreleri vardır. Günden itibaren veterinerde muayeneler yaptırılmalıdır. Bu nedenle genelleme yaptığımızda sokaktaki kedilerin yaşam süresi evde.

Gelin Beraber Kedilerin Ortalama Yaşam Sürelerine Bakalım.


Sarman kedi’lerin genetik çeşitliliği bu konuda tutarlı bir istatistik vermeyi imkansızlaştıracak kadar geniştir. Doğadaki fars kedilerinin yaşam süreleri ortalama olarak 12 ile 17 yıl arasında olurken, ev. Sorusunun cevabı, genel olarak üç temel etkene ve bu etkenlerin değişenlerine bağlı olarak verilebilir.

Bu Yaşam Süresi Kedinin Cinsi Ve Yaşam Standartlarına Göre Farklılık Gösterebilmektedir.


Toyger kedisi yaşam süresi toyger cinsi kedilere iyi bir bakım uyguladığınızda ve sağlık durumunu yakından takip ettiğinizde ortalama 15 yıl gibi bir yaşam ömrüne sahip olurlar. Türkiye’de sıklıkla görülen ve merak edilen bir diğer kedi yaşam süresi ise fars yani i̇ran kedileri. Mavi rus kedisi aynı zamanda en uzun yaşam süresine sahip olan kedi türleri arasında yer almaktadır.

Hatta Birçok Sokak Kedisi Yavru Oldukları Dönemde Yani Daha 1 Yaşını Görmeden Hayatlarını Kaybedebilmektedir.


Kedilerde hamilelik süresi 58 ila 63 gün sürmektedir. Irklara göre kedilerin ortalama yaşam süreleri ile ilgili olarak “kediler ortalama kaç yıl yaşar?irklara göre kedi yaşam süreleri” linkinden bilgi alabilirsiniz. Bu sayede tüy problemleri en aza iner.

Kedilerin Yaşam Süresi Ve Özelliklerine Dair Ilginç Bilgiler Bulunuyor.


Fakat daha önce de bahsettiğimiz gibi sokak kedileri bu kadar şanslı olmayabilir. Dünyanın en ilginç ve aynı zamanda en sevimli hayvanlarından biri kedilerdir. Doğal yaşamda gözlemlenen en uzun yaşam süresi.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel