Kedi Tırmalaması Hastalık

Kedi Tırmalaması Hastalık. Sahipli kedi bunu yaparsa zaten öğrenebilirsiniz ama şayet sokak kedisi olursa da uzman bir hekime gözükmeniz de fayda var çünkü kediler tırnakları ile birçok virüsü size bulaştırabilirler bunlardan en tehlikelisi ise kuduzdur. Tırmalanmayı takiben iki hafta içerisinde baş ve boyun eklemlerinde ağrılar oluşturur, mukozada ağrılı yaralar, diş eti yangısı görülür.

Kedi Isırmasından Kuduz Bulaşır mı? Ne Yapmalıyım? Miyavliyo
Kedi Isırmasından Kuduz Bulaşır mı? Ne Yapmalıyım? Miyavliyo from miyavliyo.com

Kedi tırmalaması, insanlarda “kedi tırmalama hastalığına” neden olabilmektedir. Kedi tırmalamasından hastalık bulaşır mı? Kedilerin sırt kaslarını kullanarak tüm vücudunu germesi ve bir hareket içerisinde olması, onlar için bir aktivite olup sağlıklarına olumlu bir.

Kedi Tırmığı Hastalığı Yavru Kedilerin Tırmalamasıyla Veya Isırmasıyla Insana Geçen Bartonella Henselae Tipi Bakterinin Neden Olduğu Bir Hastalıktır.


Kedilerde kuduz belirtileri virüsün bulaşma anından bir ya da iki ay sonra ortaya çıkar. Kedi tırmalaması sonucunda bölgedeki tırmalama izleri birkaç gün içerisinde geçerse ve herhangi bir belirti göstermezse bir sorun yok demektir. Kedilerin doğasında olan ve normal davranışlardan biri olan kedi tırmalaması sanılanın aksine bir hastalığın habercisi veya belirtisi değildir.

Bazı Olgularda Merkezi Sinir Sistemi Bozukluklarına Rastlanır.


Bu hastalıkların başında ise kuduz sorunu gelmektedir. İnsanlarda “kedi tırmalama ateşi” olarak bilinen kedi tırmığı hastalığı, ne yazık ki biricik kedilerden bulaşan ve tüm dünyada yaygın olan bir hastalıktır. Kemirici canlıların ağız florasında bulunan mikroplar çok ender de olsa kedi tırmalama hastalığı(cat scratching diseases)na yola açabilir.

Kedi Tırmalaması, Insanlarda “Kedi Tırmalama Hastalığına” Neden Olabilmektedir.


Sahipli kedi bunu yaparsa zaten öğrenebilirsiniz ama şayet sokak kedisi olursa da uzman bir hekime gözükmeniz de fayda var çünkü kediler tırnakları ile birçok virüsü size bulaştırabilirler bunlardan en tehlikelisi ise kuduzdur. Kedinin tırnaklarından bulaşabilecek virüsler çok ciddi sağlık problemlerine ve rahatsızlıklara yol açabilir. Ülkemizde ankarada’ki kedilerin %8.2 ‘ sinin etkeni taşıdığı ve hastalığın görülme sıklığının %18.8 ;

Tırmalanan, Isırılan Bölgelerde Kızarıklık, Eriternatöz Papuller Görülür.


Çoğu vakada hastalık için tedavi gerekmeyebilir ancak her hasta kendi içinde değerlendirilmelidir. Hatta belirti göstermeden yıllarca bu hastalıkla yaşayabilirler. Geçmiş olsun , tetanoz açısından riskiniz olmasa da kuduz ve kedi tırmığı hastalığı açısından bir hastane acil servisine uğramanız ve kuduz aşısı yaptırmanızı öneririm.kedi tırmığı hastalığına karşın da önlem olarak.

Kedi Çiziği Nasıl Geçer Eğer Kedi Tırmalaması Ya Da Isırılması Yaşarsanız, Ilk Olarak Kedinin Bir Sağlık Problemi Olup Olmadığını Bilmek Gerekir.


Ancak pratikte bunun gerçekleşmesi neredeyse imkansızdır. Bir kedinin sizi tırmalaması, ısırması ya da yalaması sonucu oluşan kedi tırmığı hastalığı, bulaşıcı bir enfeksiyondur. Kedi tırmalaması ya da ısırması gibi durumlar ihmale gelmeyen durumlardır.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel