Kedi Tırmalaması Kuduz

Kedi Tırmalaması Kuduz. Ve bir süre sonra hayvan ısırıldığı yeri tırmalamaya ve sürekli olarak kaşınmaya başlar. Kedi virüsü kaptıktan kısa bir süre sonra karanlık ve kuytu ortamlarda olmayı tercih eder.

Düzce'de 32 Kişiyi Kedi Köpek Isırdı Düzce
Düzce'de 32 Kişiyi Kedi Köpek Isırdı Düzce from www.iha.com.tr

Kedi tırmalaması ile kuduz geçer mi? Kedi tırmalamasından sonra köpeklerin ısırması gibi kuduz aşısı şeması uygulanır.) sual: Fakat her kedi tırmalaması kuduz oluşumuna yol açmaz.

Kedi Kuduz Olduktan Hemen Sonra Vücudunda Yüksek Derecede Isı Oluşur.


Alışık olmadığı gıdaları yeme isteği olur.i̇ştah azalır buna karşın su içme isteğinde belirgin bir artış görülür.hasta hayvan sık sık idrar yapar, yara yerini kaşır. Hatta kedilerde yüzde 99,9 oranında kuduz riski yok! Ülkemizdeki kuduz vakası kayıtlarında kedi tırmalaması ile kuduz hastalığına yakalanmış herhangi bir kişi yer almıyor.

Kedinin Vücudunda Kuduz Virüsü Varsa O Zaman Kuduz Ortaya Çıkar.


Eğer kedi tırmalaması mağduru iseniz ve sonrasında iştahsızlık, kusma, yorgunluk, bitkinlik, mide bulantısı, halsizlik, yüksek ateş tarzı. İnsanlar genellikle kuduz bir hayvanın ısırmasından kuduz olurlar. Kedi tırmalaması kuduz belirtileri kedi tırmalaması sonucunda bölgedeki tırmalama izleri birkaç gün içerisinde geçerse ve herhangi bir belirti göstermezse bir sorun yok demektir.

Bundan Sonra Kedinin Patisinde De Kuduz Virüsü Taşıyan.


Virüs taşıyan bir kedinin sizi ısırması ya da tırmalaması kuduz olmanıza neden olabilir. Tırmalama sokak kedisi tarafında yapılmış ise kedini ne tür hastalıklar taşıdığı bilinemez. Kedinin salyası açık bir yaraya temas ettiğinde de yine aynı tehlikeli durum gündeme gelebilir.

O Sırada Yavru Kedi Ara Refüje Geçti.


Kuduz, insan ve memeli hayvanların çoğunda beyin dokusunda iltihap meydana getiren, zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) bir hastalıktır. 13 şubatta kızımı kedi tırmalamıştı,yarın hasekiye götüreceğim. Kedi tırmalaması kuduz etkisi ihtimali düşük olsa da kedi tırmalaması neticesinde meydana gelen birtakım hastalıklar vardır.

Çocuk Doktoru Murat Aydın’ın Cevabı:


Bu tür bir bulaş gerçekleşmesi için her şeyden önce kedinin kuduz hastası olması yani kuduz virüsü taşıması gerekir. Ancak pratikte bunun gerçekleşmesi neredeyse imkansızdır. Kedi tırmalaması kuduza neden olur mu?

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel