Kedi Hastalıkları Fip

Kedi Hastalıkları Fip. Kedilerde fip hastalığı ve tedavisi. Kuru ve ıslak form olmak üzere birbirinden ayrılır.

Evcil Hayvan Türleri Nelerdir? LaflioLaflio
Evcil Hayvan Türleri Nelerdir? LaflioLaflio from www.laflio.com

Kedi enfeksiyöz peritonit (fip) kedi koronavirüsünün neden olduğu viral bir hastalıktır. Aslında kedi koronavirüsü oldukça yaygındır ve ishal dışında pek bir ciddi etkisi olmaz. Dünya çapında yaygın olan bu hastalık tüm yaşlardaki kedileri etkilesede daha çok 2 yaşın altındaki kedilerde görülmektedir.

Hastalığın Nedeni Ve Oluşum Mekanizması Tam Olarak Anlaşılamamasına Rağmen, Corona Virüsünün Bazı Mutasyonlarının Kedilerde.


Birçok kedide bulunan coronavirusların nasıl fip enfeksiyonuna dönüştüğü ile ilgili net bir bulgu maalesef yoktur. Fip (feline infectious peritonits) kedi corona virüsünün (fcov) oluşturduğu bir çeşit bağışıklık hastalığı denebilir. Kedi fip hastalığının 2 çeşit formu mevcuttur.

Feline Infectious Peritonitis Virüsün Isminden Geliyor.


Kedi fip hastalığı ( kedi corona virüs ) virüsün yol açtığı özel bir kedi hastağı olarak bilinir. Bağışıklık sistemini etkileyen hastalık kediler için ölümcüldür. Fip dışında başka bir hastalığın belirtisini taşıyan kedinizin tedavisi ne kadar erken başlarsa o kadar olumlu sonuç alınabilir.

Bu Yazı, Kedilerde Fip Hastalığı Ve Tedavisi Ile Ilgili Bir Araştırmadan Alıntıdır.


Bir çok kedi severin canını yakan fip hastalığı, corona virüs adlı bir rna virüsü tarafından enfekte olmuş hayvanlarda, virüsün mutasyon geçirmesi ile ortaya çıkar. Corona virüs birçok canlıda hastalıklara neden olabilen patojen bir mikroorganizmadır. Özellikle yaş fip daha belirgin belirtilere sahiptir.

Kedilerde Fip Hastalığı Temel Olarak Islak Ve Kuru Olmak Üzere Iki Ayrı Formda Görülür.


Şüpheli vaka raporları 1914 yılına kadar gitse de fip’le ilgili ilk ayrıntılı çalışma 1963’te yapılmış, 1966’da hastalığın bulaşıcı doğası tespit edilmiştir. Feline infectious peritonitis, aslında corona virusün. Düşük virulensli olan suşlar basit enteritlere (fecv) neden olurken;

Aslında Kedi Koronavirüsü Oldukça Yaygındır Ve Ishal Dışında Pek Bir Ciddi Etkisi Olmaz.


Hastalığın formundan bağımsız olarak fip geliştiren kedilerde genellikle ilk etapta iştahsızlık, kilo kaybı, depresyon ve ateş gibi genel semptomlar ortaya çıkar. Feline infectious peritonitis (fi̇p) evcil kediler ve tüm evcil kedi familyasında görülebilen önemli bir hastalıktır. Kedilerde fip hastalığı, enfeksiyöz peritoniti olarak da bilinir ve yavru kedilerde de yetişkin kedilerde de meydana gelebilen ölümcül bir hastalıktır.

Comments

Popular posts from this blog

Kedi Yavrusu Sesi

Kedi Yüz Boyama

Kedi Sakinleştirici Bitkisel